Baardvader

-
Fuzzrock stoner

Baardvader is een fuzzrock trio geïnspireerd door bands uit de jaren '70 en '90 vermengd met stoner-elementen. Een vertrouwd maar uniek geluid gepresenteerd op een moderne manier. Gevormd uit verschillende bands, keert Baardvader terug naar de essentie van rock door nieuwe energie in het genre te injecteren.

Definitelifly is begin 2019 opgericht na jarenlang in en uit verschillende bands te hebben gespeeld. Baardvader schreef en nam hun titelloze debuut op in de lente en zomer van 2019 en legde de rest van het jaar de laatste hand aan het album. 'Baardvader' werd uitgebracht op 31 januari 2020 en werd gevolgd door een kleine clubtour in de twee maanden na de release, die werd afgebroken vanwege de Covid-9-pandemie.

Kort nadat de pandemie toesloeg, begon de band naar de toekomst te kijken. Tijdens de periode van twee jaar schreef en nam de band hun tweede album 'Foolish Fires' op, waarmee begin 2022 de laatste fase van de plaat werd voltooid. Eindelijk, na twee jaar in de maak, werd 'Foolish Fires' op 1 oktober 2022 uitgebracht. met clubshows eind 2022 en begin 2023.